top of page
  • Foto van schrijverFonofilie

The Frightnrs - Nothing More to Say (2016)

Bijgewerkt op: 11 dec. 2020

Rocksteady had een korte maar hevige levensduur. Gedurende twee jaar domineerde het genre de Jamaicaanse charts, onder leiding van het mythische Treasure Isle label van Duke Reid. Zoals toen in de late jaren ‘60 zal muziek nooit meer klinken, maar af en toe is er toch een plaat die verdomd dicht in de buurt komt. Beste voorbeeld daarvan deze van The Frightnrs.


Opgenomen in de Daptone studio, waar ook Amy Winehouse een deel van Back to Black opnam, ademt de plaat soul. ‘All my Tears’ combineert treurende lyrics van een doorleefde stem met een eerder vrolijke uptempo rocksteady beat tot een betoverend geheel. ‘Nothing More to Say’ kruipt zowiezo al onder je huid, en “ I’ll be gone before tonight” krijgt nog een extra betekenis als je weet dat zanger Daniel Klein rond de periode van de opnames de diagnose kreeg van de spierziekte ALS en wat later overleed. Zo zou deze eerste LP van de band meteen ook de laatste worden.


Gelukkige is ‘Gotta Find a Way’ weer wat positiever, want hartzeer overweegt toch op de plaat, al wordt ze dan zeemzoet geserveerd.

Nog een absolute topper is ‘Looking for My Love’, een beetje à la Junior Murvin op een riddim die wat weg heeft van My Conversation. En ook ‘Gonna Make Time’ steekt er bovenuit, inclusief heerlijk orgeltje.


Kortom, zeker eentje om te checken !

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page