top of page
  • Foto van schrijverFonofilie

Zwangere Guy - Zwangerschapsverlof vol 3 (2017)

Zonder meer de bekendste telg van het Brusselse collectief Stikstof is Zwangere Guy, en hij heeft nu zijn eerste soloplaat uit. Want laat de "volume 3" in de titel u niet misleiden, er zijn geen volumes 1 of 2. ZG is gewoon fan van de nummers 3 en 7.



Er passeert een hele resem gasten op het album, maar de opvallendste is toch Jan Paternoster van Black Box Revelation, die beiden echt wel bij BXL’s finest horen. Al hoeft dat ook niet helemaal te verrassen, want die verscheen eerder ook al bij Stikstof.


In ‘Jij niet zien’ haalt Omar G zijn woordkunsten boven met rhymes als “we komen ni ingewikkeld maar wikkelen het in waarheden”. ‘Wrap Remix’ kabbelt iets te rustig voorbij, maar dan is er weer ‘Dandy’ om ons wakker te schudden, met Jazz (ook van Stikstof) en Crapulax. Tussendoor de skit ‘ZG is zo haai’ die even fout als grappig is, om de A-kant te eindigen met ‘Outfit van me daddy’.


De B-kant opent met een sterke combinatie, met enkele rake observatie van zowel Omar-G als Onze Zaak. Daarna schakelt ZG samen met zijn Brussels kliek een versnelling hoger. In ‘Low & Loowgis’ geeft hij met Roméo Elvis en opnieuw Jazz de concurrentie het nakijken, terwijl ‘Tourette’ met Le 77 het bommeke van de plaat is. Hard gaan ! Ook ‘Tyler Durden’ is nog zo’n topper met de Zwangere op zijn best. Om dan nog sterk af sluiten met zijn lijflied ‘Dokter Guy’.


De Brusselse hiphop scene zit op een hoog niveau, en Zwangere Guy is daar mee het bewijs van.




12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page